Lassan eljut a pályázatunk a lezáráshoz és itt a hangsúly a lassan-on van! Remélem nagyon sokaknak lesz tanulságos, persze főleg kezdőknek - amiket itt leírok!

Az egész 2011. március magasságában kezdődött - mondhatni március idusán - gyanút foghattam volna, hisz gyermekként megtanultam a Folytassa, Cleo című alkotásból, hogy "óvakodj március idusától"!

Röviden a lényeg, kezdő vállalkozás, bérelt irodában - böngészvén a pályázati lehetőségeket rábukkantam a fent említett kiírásra - az egyetlen melyben valóban kezdő vállalkozás is részt vehet -, ingatlan vásárlás lenne a projektcél, hiszen mi sem kézenfekvőbb ettől

  • alacsony ingatlanárak
  • vissza nem térítendő állami támogatás
  • saját tulajdonú üzlethelység
  • egyszerű (akkor még annak vélt) pályázati dokumentáció, hiszen nincs árajánlat, ÁFA stb.
  • egyszerűsített pályázati elbírálás

Ezek voltak a főbb érvek! Így bele is vágtunk!

A pályázati anyag összeállítása során sok telefon, infoszerzés és megrökönyödés!

Hölgyeim és Uraim bátran kijelenthetem az esetek többségében a következő mondattal találkoztam:

"Sajnos erre nem tudok válaszolni, de ígérem vissza hívom, ha megtaláltam a választ" - el tudom képzelni, hogy milyen lázasan keresik, egyesek még a mai napig is a választ a kérdéseimre! Tisztelet a kivételnek, hál' Istennek minden "szerveződésnél" -legyen a közvetítő, közreműködő, irányító, fejlesztési vagy akár felelős minisztérium, vannak akik segíteni próbálnak -és vannak akik nem! Nagyon nem!

Mivel hozzávetőleg 6 hónapos ügymenetet szeretnék megosztani veletek és mindenkivel akivel csak lehet, idő hiányában részletekben fogom megtenni, cserébe viszont kellő részletességgel!

Tartalomjegyzék:

  1. A beadás és ígéret - ÁFA és egyéb fűszerek
  2. A felismerés, Isten hozott Ádám öcsém ez a való világ
  3. Az első panasz - hisz képtelenség, hogy ne volna igazam
  4. A második panasz - mert nincs mit tenni
  5. A kifogás maga - 4/2011 a rendelet ami senkit nem érdekel
  6. A harc és küzdelem - hisz igazam van
  7. A legyintés - lehet én vagyok a hülye
  8. Csapó 2 újabb nekifutás ill. naivitás

Még egy fontos dolog mielőtt belevágok, szervezeteket direkt nem említek meg, hisz nem célom nekik reklámot csinálni, még negatívat sem! Ne is kérdezze senki!

Egy dolgot viszont bátran állíthatok az elmúlt 6 hónap alatt tudok annyit a mikrovállalkozásoknak szán programokról - azok ésszerűtlen és szinte kivitelezhetetlen előírásairól - mint bármely ügyfélszolgálatos! Kérdésekre válaszolok ingyen :D

Elsőre ennyit hamarosan folyt. köv.!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://critisizeme.blog.hu/api/trackback/id/tr243251588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása